Vragen? Bel: 035 888 95 95

LET OP: Geheim

Wijnadvies nieuws op 3 februari 2021
LET OP: Geheim

Onze wijn van de maand is dit keer geheim, omdat de importeur niet wil dat deze wijn op internet te vinden is. Dat respecteren wij natuurlijk. Toch willen wij deze wijn wel graag aanbieden.

Wat mogen we wél vertellen?

De Druivenrassen: Grenache, Syrah en Mourvedre. Beter bekend als het Trio: GSM. Een combinatie die we veel terug vinden in de Rhône, Zuid-Frankrijk. Hier is deze blend een groot succes!

Regio

Deze wijnregio is de oudste van Frankrijk en heeft in zijn jaren behoorlijk wat ontwikkeling meegemaakt! We kennen misschien de iets stroeve wijnen nog wel van vroeger, maar dit is tegenwoordig wel anders. De druiven worden steeds vaker ontsteelt om het tanninegehalte te controleren. Ook zien we steeds vaker dat ‘macération carbonique’ wordt toegepast. Hierdoor wordt de wijn fris, jeugdig en aromatisch.

We zien in deze regio 21 verschillende druivenrassen. Dit is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat (landklimaat tot mediterraan klimaat), uiteenlopende bodemsoorten (graniet tot klei en zand) en hevige Mistralwinden. 

Smaakprofiel

Een mooie soepele, maar vooral aromatische wijn. Duidelijke aroma’s van rood en donker fruit zijn niet te missen. Deze gaan in combinatie met tonen van hout, welke zorgt voor een mooie lengte. Aroma´s die neigen naar sappige bramen, bessen, hout en zelfs wat salmiak.

Wijn en Spijs

Dit is een wijn om wat bij te eten. Door zijn aromatische karakter is hij makkelijk te combineren met verschillende vleeswaren en kazen. Maar natuurlijk ook met een mooi stuk (gegrild) vlees en stevige saus!

Bestel deze wijn via wijnadvies.nl of kom langs in één van onze winkels.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp