Vragen? Bel: 035 888 95 95

TERUG UIT: De Champagne

Wijnadvies nieuws op 8 oktober 2022
TERUG UIT: De Champagne

Epernay

Deze week was een gedeelte van ons team op reis naar Champagne in het noorden van Frankrijk. Er werd een bezoek gebracht aan onze exclusieve eigen import Lebeau-Batiste en het veel grotere en beroemdere champagnehuis Deutz in Ay, net boven Epernay.

Film

Ook was onze vaste filmmaker mee om de hele reis vast te leggen voor Wijnadvies TV. Mede door het mooie weer, de beginnende herfstkleuren en het inzetten van een drone gaat dit wederom een prachtige documentaire worden.

Bekijk de vorige Wijnadvies TV DocumentaireAlle Champagne

Lebeau-Batiste

Het champagnehuis Lebeau-Batiste hebben we begin dit jaar ontdekt op de grote wijnbeurs van Parijs. Florent en Emelie, een jong stel uit de streek, verwezenlijken hun droom door een eigen wijnbedrijf te startten op een fantastische locatie midden in het hart van de champagne bij het dorp Chavot-Courcourt. Met een productie van ca. 30 duizend flessen per jaar is het echtpaar een mini producent. Maar juist daar is de mooiste kwaliteit te vinden.

Deutz

Het bezoek bij Deutz was wederom fantastisch. Dit bedrijf maakt bijna 3 miljoen flessen per jaar. De bedrijfsstructuur is dus even anders dan bij Lebeau. Vooral de kilometers lange kelders met wel 10 miljoen flessen die liggen te rijpen waren indrukwekkend.

In drie dagen hebben we weer iets meer het ‘geheim van champagne’ weten te ontrafelen. Over een maand is de film af. Dan kan je een beetje mee met ons op reis!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > TERUG UIT: De Champagne

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp