Vragen? Bel: 035 888 95 95

'Tussenmaand' Maandwijn Montgras

Wijnadvies nieuws op 6 februari 2024
'Tussenmaand' Maandwijn Montgras

Geen ChatGPT

Het is februari 2024, en in de achteruitkijkspiegel zien we de winter terwijl de vogeltjes 's ochtends langzaam het lentelied aanheffen. Dit lijkt een zin geschreven door ChatGPT, maar het is onze eigen creatie om aan te geven dat we in een soort van 'tussenmaand' zitten. Wat betreft wijn is het nog te vroeg om al uitgebreid rosé te gaan proeven.

Bekijk ook al onze activiteiten voor de komende periode

Montgras 

Voor deze maand hebben wij ervoor gekozen om een echte volle rode wijn in de aanbieding te zetten. Het betreft een wijn van het zeer gerenommeerde wijnhuis Montgras uit Chili. En juist dit land mag zonder twijfel betiteld worden als 'Bordeaux imitator pur sang!'. De druiven die normaal zo lekker rijpen in het zuidwesten van Frankrijk, doen het ook heel goed in het lang uitgestrekte land in Zuid-Amerika.

Smaak 

De Cabernet-Sauvignon van Montgras is mooi donker van kleur. De geur verraadt veel donker bosfruit: bramen, bosbessen en kersen. Maar ook de eikenrijping is terug te herkennen in de geur. De smaak is goed compact en zacht, zonder zoete tonen die we wellicht iets te vaak tegenkomen in het glas. Echt een heerlijke wijn voor bij het haardvuur of bij een goed stuk rundvlees. Juist deze maand bij ons enorm mooi afgeprijsd!

Bekijk alle aanbiedingen

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > 'Tussenmaand' Maandwijn Montgras

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp