Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijn van de Maand | Gufo Primitivo

Wijnadvies nieuws op 4 oktober 2022
Wijn van de Maand | Gufo Primitivo

Primitivo

De Primitivo is een druif die je vooral in de Salento regio tegenkomt. Deze druif staat erom bekend dat hij mooie, zwoele wijnen geeft die vol zitten met zondoorstoofd fruit. Denk aan pruimen, aardbeien en kruisbessen.
Door de grote hoeveelheid zon die de druif krijgt, kan het weleens gebeuren dat de wijn een ietwat 'zoetig' karakter krijgt. Bij de Gufo zit dit prachtig verwoven in de wijn, waardoor dit niet de overhand krijgt. Een heerlijke wijn om te drinken bij de open haard, maar ook zeker een wijn die heerlijk te combineren is met een pasta.

Het uiltje

Het wijnhuis Gufo (Cantina Tollo) is een van de belangrijkste Italiaanse producenten van biologische wijnen. Het wijnhuis heeft sinds 1990 haar beleid op het maken van biologische wijnen gericht, toen de eerste richtlijnen van de EU bekend werden gemaakt. In 1997 was Gufo één van de eerste in Italië, die het Europese certificaat van kwaliteit ontving. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol: geluidsreductie, emissiereductie en waterzuivering liggen ver onder de minimale wetgeving waardoor het Gufo nog unieker maakt als wijnhuis. 

Wijn van de Maand

De gehele maand oktober hebben wij de Gufo in de aanbieding. 


 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Wijn van de Maand | Gufo Primitivo

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp