Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijnroof van 1,6 miljoen

Wijnadvies nieuws op 7 maart 2023
Wijnroof van 1,6 miljoen

Celstraf voor wijnroof

In de stad Cáceres, in het westen van Spanje, heeft een wijnroof plaatsgevonden in oktober 2021. Die maand verdwenen uit een exclusief hotel en restaurant (Atrio) 45 flessen wijn uit de kelder. Een van deze wijnen was een fles Château d'Yquem uit 1806, de waarde van deze fles wordt geschat op zo'n 350.000 euro, héél bijzonder dus! In totaal werd de waarde van de diefstal geschat op zo'n 1,6 miljoen euro.

'Hoe hebben ze dit gedaan?'

De daders (een Roemeense Nederlander en een Mexicaanse vriendin) hadden gereserveerd in het restaurant en hotel om daar te genieten van een 14-gangendiner. Na het eten kregen de twee een rondleiding door de exclusieve wijnkelder van het restaurant. Om 02.00 s'nachts belde de vrouw naar de reeptie om te vragen of ze een salade konden maken, wat vreemd was aangezien ze kort daarvoor een 14-gangendiner hadden genuttigd. Maar de receptioniste ging uiteindelijk akkoord en vertrok naar de keuken. Op dat moment heeft de man de sleutelkaart gepakt om naar de wijnkelder te vertrekken. 

Uiteindelijk heeft de man 45 flessen in een grote rugzak en twee sporttassen gestopt. Om het heftige gerinkel te voorkomen hebben ze handdoeken gebruikt van het hotel. Daarna is het stel om 05.00 uitgecheckt en zijn ze weggelopen met 1,6 miljoen euro aan wijn. 

Flinke boete

Het stel is na 9 maanden eindelijk opgepakt in Kroatië en moeten allebei een celstraf uitzitten van minimaal 4 jaar. Daarnaast moet het stel een schadevergoeding betalen van 750.000 euro voor de daad. Daar had je in onze ogen hele mooie wijn van kunnen kopen...

Bron: NOS

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Wijnroof van 1,6 miljoen

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp