Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Château d'Yquem

Château d'Yquem, gelegen in de Bordeaux-regio van Frankrijk, is wereldwijd bekend om zijn uitzonderlijke zoete witte wijnen. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw, heeft dit wijnhuis een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd op het gebied van edele zoete wijnen, met een nadruk op Sauternes.

De Wijngaard en Terroir

De wijngaarden van Château d'Yquem zijn gelegen in de gemeente Sauternes, in het hart van de Bordeaux-wijnregio. Het unieke microklimaat, gekenmerkt door ochtendmist en warme middagen, creëert de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van de nobele rotting, of botrytis cinerea, die essentieel is voor de productie van hun zoete wijnen. De bodem, bestaande uit kalksteen en klei, draagt bij aan de complexiteit van de druiven die hier worden geteeld, voornamelijk Sémillon en Sauvignon Blanc.

De Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst in meerdere plukrondes, waarbij alleen de druiven met de juiste mate van nobele rotting worden geselecteerd. De vinificatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks, gevolgd door rijping in eiken vaten gedurende een periode van 24 tot 36 maanden, afhankelijk van de jaargang. Deze zorgvuldige processen resulteren in wijnen met een ongeëvenaarde complexiteit, balans en elegantie.

Smaakprofiel

Château d'Yquem staat bekend om zijn rijke, honingzoete aroma's gecombineerd met verfrissende zuurgraad. De smaakpapillen worden verwend met lagen van abrikozen, perziken, honing, en citrus, die zich ontwikkelen in een lange, zijdezachte afdronk. Deze wijnen worden vaak beschreven als subliem en zijn geschikt voor zowel directe consumptie als langdurige rijping.

Prijzen en Prestaties

Château d'Yquem heeft door de jaren heen talloze prijzen en erkenningen ontvangen, en wordt vaak beschouwd als een van 's werelds grootste producenten van zoete witte wijn. Deze wijnen zijn gewild door wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Bezoek aan Château d'Yquem

Voor degenen die de kans krijgen om dit iconische wijnhuis te bezoeken, biedt Château d'Yquem een warm welkom en een inzichtelijke blik in hun productieprocessen en geschiedenis.

Château d'Yquem vertegenwoordigt de belichaming van Franse zoete wijnproductie en blijft een waar juweeltje in de wereld van de wijn. Het erfgoed en de toewijding van dit wijnhuis spreken voor zich, en de wijnen zijn een testament van tijdloze excellentie. Als u op zoek bent naar een onvergetelijke en verfijnde ervaring, is Château d'Yquem zeker een wijn om te verkennen en te koesteren.

Home > Château D'Yquem

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp