Vragen? Bel: 035 888 95 95
Semillon een onbekende bekende
Filters tonen

Semillon

Na de Chardonnay en Sauvignon Blanc is de Sémillon druif wereldwijd één van de meest aangeplante druivenrassen. Met name in Frankrijk in de Bordeaux is deze druif van onschatbare waarde. Hij wordt hier gebruikt in de blend voor droge witte Bordeaux wijn maar is ook een zeer belangrijke druif voor werelds bekendste dessertwijn: Sauternes!

Van de Sémillon druif kunnen prachtige wijnen gemaakt worden. Niet alleen in een blend zoals in de Bordeaux vaak wordt gedaan maar ook als monocépage levert de Sémillon prachtige resultaten. Voornamelijk in Australië kunnen ze dit erg goed. De mooiste resultaten komen vaak van erg oude wijnstokken en deze wijnen kunnen vaak erg goed ouderen.

Zoet

Daarnaast is de Sémillon uitermate geschikt om zoete- of dessertwijnen van te maken. De druif heeft weinig zuren en reageert erg goed op botrytis (edele rotting). Hierdoor is het ook een perfecte druif voor de wereldberoemde Sauternes wijnen.

Aroma's

Door de lage zuurgraad heeft De Sémillon mooie, rijke en zachte aroma’s en smaken. Men ruikt en proeft abrikoos, mango en perzik. Sémillon is goed geschikt voor opvoeding en lagering op eiken vaten. De wijn kan dan een rijke smaak ontwikkelen.  De wijn van dit ras heeft een vrij hoog alcoholgehalte en een goede, volle en soms wat kruidige smaak.

Home > Semillon

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp