Vragen? Bel: 035 888 95 95

AvondaleCyclus 2019

De Cyclus van Avondale is werkelijk een fantastische en uitzonderlijke witte wijn. Controleer gerust bij andere wijnen of we dat niet overal schrijven. Na onze bezoeken aan dit wijnhuis besefte wij nog meer dat we met Avondale een buitencategorie ontdekt hadden.

Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke ecosystemen. Het water van de Drakensteinse bergwatervallen stroomt naar beneden over de wijngaarden en de eeuwenoude rivierbedding, waar de wijnmakerij en wijnkelders over- en omheen zijn gebouwd. In de hete zomerzon zorgt dit water voor natuurlijke afkoeling van de druiven.

De smaak van de Cyclus is rijk en zeer complex, zonder direct moeilijk te worden.

€ 28,50
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5

Avondale

Soil is Life

Dit is echt een schitterende film over het prachtige wijnhuis Avondale uit Paarl, Zuid-Afrika. Wij hebben met eigen ogen (eigenlijk met alle zintuigen) mogen ervaren wat er hier gebeurt. Dit is echt een 'andere' categorie wijnproducenten.

Druivenrassen

  • Roussanne (30%)
  • Viognier (20%)
  • Chenin Blanc (20%)
  • Semillon (15%)
  • Chardonnay (15%)

Paarl

Paarl omvat circa 20% van de wijngaarden in Zuid-Afrika en daarmee is het gebied het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika. Het gebied is een eeuwige concurrent van Stellenbosch en ook hier wordt al sinds het einde van de 17e eeuw wijn geproduceerd. Paarl ligt zo'n 50 kilometer ten oosten van Kaapstad. lees verder

Avondale

Bij Avondale wordt duurzame en natuurlijke wijnbouw uitgevoerd in overeenstemming met de gedachte Terra Est Vita - 'Soil is Life'.Voor het land en het bedrijf om te kunnen gedijen, elk aspect van het levende systeem ook moet gedijen. In alle acties die ondernomen worden, houdt men vast aan het sleutelprincipe van het leven - om voortdurend omstandigheden te creëren die bevorderlijk zijn voor meer leven. lees verder

 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Avondale
Druivensoort:Viognier, Semillon, Roussanne, Chenin Blanc, Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp