Vragen? Bel: 035 888 95 95
Paarl De Parel van Zuid-Afrika
Filters tonen

Paarl

Paarl omvat circa 20% van de wijngaarden in Zuid-Afrika en daarmee is het gebied het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika. Het gebied is een eeuwige concurrent van Stellenbosch en ook hier wordt al sinds het einde van de 17e eeuw wijn geproduceerd. Paarl ligt zo'n 50 kilometer ten oosten van Kaapstad.

Klimaat & bodem

In Paarl is het in vergelijking met Stellenbosch warmer en droger en is de grond er vlakker. Er heerst een mediterraans klimaat met lange, warme zomers en voldoende regenval waardoor irrigatie niet nodig is. De jaartemperatuur is gemiddeld 21 graden Celsius. In het dal is de bodem zanderig en in de hogere gebieden bestaat de bodem uit graniet en leem. 

De wijnen

In Paarl worden zeer veel druivensoorten verbouwd en hiervan hebben de soorten Cabernet Sauvignon, Pinotage, Chardonnay, Chenin Blanc en Sauvignon Blanc het meeste potentieel om geëxporteerd te worden. Van origine werden hier witte wijnen gemaakt, maar vanwege het mediterraanse klimaat ligt de focus nu meer op rode wijnen. De lokale specialiteit in Paarl is Syrah.

 

Home > Paarl

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp