Vragen? Bel: 035 888 95 95

ApostelhoeveMüller-Thurgau 2023

Wij lieten bij een order naar de Apostelhoeve vaak de Müller-Thurgau achterwege. In onze ogen een druif die we toch niet zouden verkopen. Wat zaten we er naast. We proefden hem een paar maanden geleden en benoemde hem als allerbeste wijn van dit zeer fijne en sympathieke wijnhuis uit Zuid-Limburg.

De geur is heerlijk exotisch. In de smaak een prachtige elegante frisheid met tonen van wilde perzik en witte meloen.

De Müller-Thurgau van de Apostelhoeve is geniaal voor de zomer bij veel zeevruchten of bij witte asperges uit, hoe kan het ook anders, Zuid-Limburg!

€ 17,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.5/5

Wijnadvies TV bij de Apostelhoeve

Mee naar Zuid-Limburg

In Nederland wordt ook wijn gemaakt! In het zuiden van Limburg is Rutger Siersma op bezoek bij de Apostelhoeve. Op het idyllische wijngoed praat hij met Mathieu Hulst over de wijnen en de verschillende druivenrassen die ze verbouwen.

 

Apostelhoeve

De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvig­heid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terug­keerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht.

Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein, De Apostel­hoeve. Dit wijndomein, inmiddels ruim 8 hectare groot, levert zes mooie, droge witte wijnen van Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling en Pinot-Gris druiven plus twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut.

Bekijk meer wijnen van de Apostelhoeve in ons assortiment 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Nederland
Wijnhuis:Apostelhoeve
Druivensoort:Müller-Thurgau
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp