Vragen? Bel: 035 888 95 95

Chozas CarrascalMudare 2018

De Mudare is wellicht één van onze meest unieke witte wijnen die we verkopen. Het wijnbedrijf Chozas Carrascal (onze exclusieve eigen import!) heeft een 100% Macabeo gemaakt waar de eerste 2 weken de schilletjes hebben bij mee geweekt. Hierdoor krijg je een veel rijkere en geconcentreerdere smaak. En dan werd er ook nog drie keer per dag geroerd in de vaten om zeker te weten dat alle schilletjes het sap hebben gezien.

De smaak is enorm verfijnd en elegant. De Mudare is geen krachtpatser. Met slechts 10,5 % alcohol is hij zelfs ligt te noemen. Maar toch mag deze wijn zich bij de absolute wereld top rekenen. De afdronk en mondbeleving is zo speciaal dat er bijna geen woorden voor zijn !

€ 45,00
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.5/5

Chozas Carrascal

Pure Spaanse wijnen

Soms zeggen beelden veel meer dan 1000 woorden! Dit zijn prachtige beelden van de oogst van 2018 bij Chozas Carrascal. Een Spaans wijnbedrijf in de buurt van Valencia. Hier worden ongekende mooie wijnen gemaakt van druiven zoals Bobal en Macabeo. Puur en eerlijk met enorm veel karakter!

Chozas Carrascal

Chozas Carrascal in San Antonio de Requena is aan het begin van de jaren negentig opgezet door Julián López. Het wijngoed heeft 40 hectare wijngaarden binnen Utiel-Requena, een gebied in het achterland van Valencia. Bijna onvermijdelijk is een deel daarvan beplant met de lokale bobal, de Doornroosjedruif van Valencia.

Utiel-Requena

Lange tijd is die afgedaan als lomp, maar sinds een tijdje herontdekt als potentiële leverancier van kwaliteitswijnen. (Zie voor informatie over Utiel-Requena en bobal het artikel in Perswijn 2011/6). Daarnaast staan ook diverse ‘internationale’ rassen aangeplant, waaronder cabernet franc. Van deze druif wordt de prestigewijn El Cabernet f gemaakt. Paradoxaal voldeed die niet aan de voorschriften voor de DO Utiel-Requena, maar mag hij nu voortaan wel als Vino de Pago verkocht worden. 

Bekijk alle wijnen en foto's van Chozas Carrascal

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Chozas Carrascal
Druivensoort:Macabeo
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp