Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine La SuffreneBandol Blanc 2023

Bandol is, naast een heel erg mooi plekje op aarde, een van de belangerijkste wijngebieden van de Provence en misschien wel een van de meest onderschatte wijngebieden van Frankrijk.

Voor rood regeerd de Mouvedre druif hier en geeft wijnen die krachtig zijn. Soms zelfs gevaarlijk wanneer hij te jong gedronken wordt. Uw tanden moeten er wel tegen kunnen.

€ 21,99
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5

Domaine Suffrène

Bandol is, naast een heel erg mooi plekje op aarde, een van de belangerijkste wijngebieden van de Provence en misschien wel een van de meest onderschatte wijngebieden van Frankrijk. Voor rood regeerd de Mouvedre druif hier en geeft wijnen die krachtig zijn. Soms zelfs gevaarlijk wanneer hij te jong gedronken wordt. Uw tanden moeten er wel tegen kunnen.

Bandol geniet onder het normale publiek de meeste bekendheid door de zeer bijzondere rosé die ze produceren. Het meest licht van kleur van heel Frankrijk maar het mooist op een warme dag eind september. Deze witte wijn is de verborgen schat uit het havenplaatsje waar je zo lekker een lunch kan genieten voor maar weinig euro's. Wit uit Bandol is niet populair. De enige reden zal zijn: Rood en rosé zijn al zo populair, er is haast geen plaats meer voor wit. Maar geloof ons: Wit uit Bandol is Fantastisch!

Cédric Gravier

Cédric Gravier, een dynamische, leergierige en ‘handsome’ jongeman, maakt pas sinds 1996 zelf Bandol. Alles wordt echter wel gemaakt van oude stokken,omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Eerlijke, zuivere stijl met een hoge kwaliteit tegen –voor deze appellatie- zeer redelijke prijzen.

Smaak

Bloemrijk, filmend, licht excotisch.

Druivensoort

Clairette (75%), en Ugni Blanc (25%).

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Bandol
Wijnhuis:Domaine La Suffrene
Druivensoort:Ugni Blanc, Clairette
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp