Vragen? Bel: 035 888 95 95

Cantina MeranoSauvignon Blanc 'Festival' 2022

In 2011 heeft Cantina Merano de winery volledig gerenoveerd en daarmee tevens hun assortiment, waarmee ze de diversiteit van de "Vinschgau" vallei hebben samengebracht. Het assortiment bestaat uit vier verschillende ranges: De klassieke entry-level "Festival" range, de hoogwaardige traditionele "Graf" range, de toprange van wijnen uit speciale individuele wijngaarden met rigoureuze opbrengstreductie en de "Vinschgau" range van extreme alpine wijnen. Een prachtig assortiment uit een prachtig mooi wijngebied.

De Sauvignon Blanc-druiven zijn afkomstig van wijngaarden op steile oost- en westhellingen rond Merano, van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 10-20 jaar oud. Na een koude maceratie gedurende 12 uur in de pers ondergaat de wijn alcoholische fermentatie is temperatuur gecontroleerde stalen tanks, waarna het 5 maanden rijpt op de fijne droesem.

De wijn heeft een heldere limoengele kleur. Het boeket doet denken aan kruiden, groen gras, brandnetels en paprika. Elegant, kruidig en fris op het palet, aanhoudend in de afdronk met goede fruitzuren.

Een wijn om mooi te combineren met asperges, gegrilde groenten, vis of geitenkaas.

€ 19,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Sauvignon Blanc 'Festival' 2022

Cantina Merano

Cantina Merano is een bekroond wijnhuis gevestigd in Marlengo, Zuid-Tirol, Noord-Italië. Het is ontstaan ​​door de samenvoeging van twee lokale traditionele wijnhuizen: de Merano Winery en Burggräfer Winery. In samenwerking met ongeveer 360 leden, waaronder kleine- en microproducenten, cultiveert Cantina Merano ongeveer 250 hectare van de beste wijngaarden in Merano en de omliggende gebieden, evenals de aangrenzende vallei genaamd "Vinschgau – Val Venosta" (een van de droogste Alpiene valleien met extreme klimatologische omstandigheden). Dankzij deze samenwerking is de wijnbouw in het westelijke deel van Zuid-Tirol uiterst succesvol. Meer dan 16 verschillende druivenrassen, waaronder de drie inheemse Vernatsch, Lagrein en Gewürztraminer, gedijen hier optimaal, wat resulteert in een uniek en hoogwaardig assortiment van Cantina Merano.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Cantina Merano
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Sauvignon Blanc 'Festival' 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp