Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Cantina Merano

Cantina Merano is een bekroond wijnhuis gevestigd in Marlengo, Zuid-Tirol, Noord-Italië. Het is ontstaan ​​door de samenvoeging van twee lokale traditionele wijnhuizen: de Merano Winery en Burggräfer Winery. In samenwerking met ongeveer 360 leden, waaronder kleine- en microproducenten, cultiveert Cantina Merano ongeveer 250 hectare van de beste wijngaarden in Merano en de omliggende gebieden, evenals de aangrenzende vallei genaamd "Vinschgau – Val Venosta" (een van de droogste Alpiene valleien met extreme klimatologische omstandigheden). Dankzij deze samenwerking is de wijnbouw in het westelijke deel van Zuid-Tirol uiterst succesvol. Meer dan 16 verschillende druivenrassen, waaronder de drie inheemse Vernatsch, Lagrein en Gewürztraminer, gedijen hier optimaal, wat resulteert in een uniek en hoogwaardig assortiment van Cantina Merano.

Wijngaarden 

De wijngaarden, veelal gelegen op steile hellingen, worden volledig met de hand bewerkt, waarbij de wijnboeren dagelijks met grote passie en zorg te werk gaan.

Bodem en klimaat 

Het samenspel van bodem en klimaat in en rond Merano is simpelweg perfect en biedt ideale omstandigheden voor druiven en wijnen van hoge kwaliteit. "Alpine frisheid en mediterrane flair" omschrijven dit het beste. De wisselwerking tussen alpine koelte en mediterrane warmte verleent de wijnen niet alleen een zeer bijzondere finesse, maar ook een karakteristiek aroma. Door de aanzienlijke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht, vooral in het dal "Vinschgau – Val Venosta", ontstaan intensieve en fruitige wijnen.

Stefan Kapfinger

De vinificatie van de hoogwaardige druiven is in handen van wijnmaker Stefan Kapfinger. Als ervaren oenoloog streeft hij zijn roeping na met groot respect voor de natuur. Met veel sympathie en geduld begeleidt hij het wijnmaakproces, waarbij zijn credo is om rigoureus authentieke wijnen te produceren waarin je het terroir duidelijk herkent bij elke slok.

Home > Cantina Merano

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp