Vragen? Bel: 035 888 95 95

Telmo RodriguezGaba do Xil Godello 2023

Dit wijngebied met een oppervlakte van 1500 ha. ligt landinwaarts tegen de oostgrens van Galicië (direct boven Portugal). Dit is het thuisgebied van de herontdekte Godello druif. Goed geperst levert het een aromatische witte wijn op met aroma's van frisse limoenen, amandelen en kruiden

€ 15,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5
Terug naar het overzicht |

Gaba do Xil Godello 2023

Telmo Rodriguez

Dit wijngebied met een oppervlakte van 1500 ha. ligt landinwaarts tegen de oostgrens van Galicië (direct boven Portugal). Dit is het thuisgebied van de herontdekte Godello druif. Goed geperst levert het een aromatische witte wijn op met aroma's van frisse limoenen, amandelen en kruiden Godello.

Godello

De Godello druif is voor galicie inheemse druivensoort. jarenlang werden er nauwelijks serieuze wijnen mee gemaakt tot Telmo Rodriguez besloot om hier mee te gaan werken. Breed en aromatisch met een afdronk van exotisch fruit. Gaba do Xil is een ideale metgezel van kruidige visgerechten.

Telmo Rodriguez Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de jonge leeuwen van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape.

Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden. Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Telmo Rodriguez
Druivensoort:Godello
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Gaba do Xil Godello 2023

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp