Vragen? Bel: 035 888 95 95
De wijnen van Telmo Rodriguez
Filters tonen

Telmo Rodriguez

Telmo Rodriguez is een zeer ambitieuze wijnmaker die wijnen maakt met veel expressie.  De wijnen zijn meestal jong drinkbaar zijn en beschikken veel fruit en niet te veel houtrijping. Kenmerkend voor de wijnen van Telmo Rodriguez is dat hij kiest voor lokale druivensoorten, die vaak op eigen wijze groeien en op inheemse wijze gesnoeid moeten worden.

Niet uw wijn? 

Staat de wijn van Telmo Rodriguez niet tussen ons assortiment? Neem contact met ons op! Grote kans dat we er wel aan kunnen komen! 

Oude stokken

De wijngaarden van Telmo Rodriguez zijn veel aangeplant met oude stokken die dieper wortelen en zo ook beter bij het water komen. Oude stokken geven ook een lagere opbrengst wat de kwaliteit van de druiven en uiteindelijke wijn ten goed komt.

Biologisch

Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch. Hij gebruikt geen kunstmest, insecticide of pesticiden. Telmo wil dat vooral de herkomst van de druiven in zijn wijnen tot uitdrukking komt.

Bodegas Remelluri

Sinds 2010 is Telmo Rodríguez volledig verantwoordelijk voor het maken van de wijnen op dit familiedomein. De basis was al goed, maar de wijnen gaan nu tot de wereldtop behoren!

De vader van Telmo Rodríguez heeft een grote reputatie opgebouwd met deze bodega. Nu zijn de twee kinderen Amaya en Telmo ‘in charge’. De wijngaarden van Bodegas Remelluri bevinden zich op de hellingen van de Sierra de Tolono-bergen en behoren daarmee tot de hoogste in de regio. Ze liggen op het zuiden en worden door de bergen beschermd tegen wind en vorst.

De stenige bodem met lagen klei, de regenval vanuit de Atlantische kust en de lagere temperaturen dan gemiddeld in Rioja zorgen voor een goede fenolische rijping van Tempranillo. Beginselen van biologische landbouw zijn altijd gebruikt om te zorgen dat de wijnen trouw blijven aan dit unieke terroir. De verwachting is dat Remelluri onder de bezielende leiding van Telmo tot grote hoogte wordt opgestuwd! De eerste tekenen daarvan zijn al zichtbaar: zowel Lindes Labastida 2010 als Reserva 2009 kregen 93 punten van Parker.

Dit zijn de wijnen van Bodegas Remelluri 

Home > Telmo Rodriguez

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp