Vragen? Bel: 035 888 95 95

Telmo RodriguezTelmo Rodriguez - LZ 2015

Telmo Rodriguez
De Rioja is een van de klassieke wijngebieden van Spanje. De bekendste wijnstreek van dit tegenwoordig zo populaire wijnland, op Jerez, het sherrygebied, na dan. Met de Spaanse wijnen is het hier in Nederland in de jaren zeventig allemaal zo'n beetje begonnen. De op Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpte Rioja's met hun uitbundige vanille-aroma´s sloegen hier al snel enorm aan. Als de wijnen houtrijping krijgen worden ze na de oogst gelagerd op voornamelijk Amerikaans eiken, hetgeen veel Rioja's hun uitgesproken vanillekarakter verleent.

Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt meer dan eens gezien als één van jonge talenten van de Spaanse wijnbouw. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later liep hij stage in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Telmo is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen.
Smaak LZ
Diep jeugdig rood van kleur. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit en een kruidige hint. Bijzonder volle en zachte smaak waarin het fruit heerlijk naar voren komt.

Bekijk hier de website van Telmo Rodriguez

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Telmo Rodriguez - LZ 2015

Telmo Rodriguez

De Rioja is een van de klassieke wijngebieden van Spanje. De bekendste wijnstreek van dit tegenwoordig zo populaire wijnland, op Jerez, het sherrygebied, na dan. Met de Spaanse wijnen is het hier in Nederland in de jaren zeventig allemaal zo'n beetje begonnen. De op Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpte Rioja's met hun uitbundige vanille-aroma´s sloegen hier al snel enorm aan. Als de wijnen houtrijping krijgen worden ze na de oogst gelagerd op voornamelijk Amerikaans eiken, hetgeen veel Rioja's hun uitgesproken vanillekarakter verleent. Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt meer dan eens gezien als één van jonge talenten van de Spaanse wijnbouw. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later liep hij stage in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Telmo is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen.

Smaak LZ

Diep jeugdig rood van kleur. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit en een kruidige hint. Bijzonder volle en zachte smaak waarin het fruit heerlijk naar voren komt. Bekijk hier de website van Telmo Rodriguez
Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Telmo Rodriguez
Druivensoort:Tempranillo
Terug naar het overzicht |

Telmo Rodriguez - LZ 2015

© 2017 Siersma Wijnadvies