Vragen? Bel: 035 888 95 95

Telmo RodriguezLZ | per 6 flessen

π——π—Άπ˜ π—Άπ˜€ 𝗲𝗲𝗻 π—ͺ𝗲𝗯 π—’π—»π—Ήπ˜† π—½π—Ώπ—Όπ—±π˜‚π—°π˜. 𝗔𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗹𝗢𝗻𝗲 𝗽𝗲𝗿 𝟲 π˜π—² π—―π—²π˜€π˜π—²π—Ήπ—Ήπ—²π—».

De Rioja is een van de klassieke wijngebieden van Spanje. De bekendste wijnstreek van dit tegenwoordig zo populaire wijnland, op Jerez, het sherrygebied, na dan.

Met de Spaanse wijnen is het hier in Nederland in de jaren zeventig allemaal zo'n beetje begonnen. De op Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpte Rioja's met hun uitbundige vanille-aroma´s sloegen hier al snel enorm aan.

Als de wijnen houtrijping krijgen worden ze na de oogst gelagerd op voornamelijk Amerikaans eiken, hetgeen veel Rioja's hun uitgesproken vanillekarakter verleent.

€ 87,00
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Telmo Rodriguez

De Rioja is een van de klassieke wijngebieden van Spanje. De bekendste wijnstreek van dit tegenwoordig zo populaire wijnland, op Jerez, het sherrygebied, na dan. Met de Spaanse wijnen is het hier in Nederland in de jaren zeventig allemaal zo'n beetje begonnen.

De op Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpte Rioja's met hun uitbundige vanille-aroma´s sloegen hier al snel enorm aan. Als de wijnen houtrijping krijgen worden ze na de oogst gelagerd op voornamelijk Amerikaans eiken, hetgeen veel Rioja's hun uitgesproken vanillekarakter verleent.

Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt meer dan eens gezien als één van jonge talenten van de Spaanse wijnbouw. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later liep hij stage in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Telmo is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen.

Smaak LZ

Diep jeugdig rood van kleur. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit en een kruidige hint. Bijzonder volle en zachte smaak waarin het fruit heerlijk naar voren komt.

Bekijk hier de website van Telmo Rodriguez

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Telmo Rodriguez
Druivensoort:Tempranillo
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp