Vragen? Bel: 035 888 95 95

Telmo RodriguezMatallana 2019

Matallana is een traditionele blend van Tempranillo met ongeveer 15% andere inheemse druivenrassen van verschillende terroirs in vijf verschillende dorpen. De wijn gistte in eiken en roestvrijstalen vaten met inheemse gisten en rijpte 14 maanden in Franse eikenhouten vaten.

Subtiel, harmonieus en elegant, maar met een kenmerkende Duero-rustiekheid en steenmineraliteit. Complex met goed geïntegreerd eikenhout, zeer expressief met fluweelzachte tannines en een lange, droge, kalkachtige afdronk. De beste Matallana tot nu toe. Slechts 18676 flessen geproduceerd.

€ 75,00
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Telmo Rodríguez

Wijnmaker Telmo Rodríguez is een fenomeen binnen de Spaanse wijnwereld. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen noemen, zijn eigen wijnen te maken in diverse streken van Spanje.

Telmo woont in Madrid en rijdt met de auto naar de diverse projecten waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report van Tom Stevenson is Telmo al opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje.

Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush-vines’ ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder ‘gestoofd’ worden.

Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit. Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Telmo Rodriguez
Druivensoort:Tempranillo
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp