Vragen? Bel: 035 888 95 95

GeograficoVin Santo del Chianti 2015

Vino Santo of Vin Santo (letterlijk heilige wijn vanwege het vroeger gebruik als miswijn) is een dessertwijn uit Toscane die wordt gemaakt van ingedroogde druiven.

Meestal worden de druiven Trebbiano en Malvasia voor deze wijn gebruikt. De druiven worden op een goed geventileerde plaats onder het dak of op stromatten gedroogd.

€ 22,25
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Vin Santo del Chianti 2015

Vin Santo

Vino Santo of Vin Santo (letterlijk heilige wijn vanwege het vroeger gebruik als miswijn) is een dessertwijn uit Toscane die wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Meestal worden de druiven Trebbiano en Malvasia voor deze wijn gebruikt.

De druiven worden op een goed geventileerde plaats onder het dak of op stromatten gedroogd. Het sap wordt geperst en met most van de vorige oogst in kleine vaatjes gedaan. Daarna laat men de wijn enkele jaren rijpen. Tegenwoordig wordt door grote wijnbedrijven ook op industriële wijze, dus niet volgens dit oude ambachtelijke procedé, vin santo geproduceerd.

De ambachtelijke vin santo wordt door kenners echter hoger geapprecieerd. De gebieden waar Vin Santo wordt geproduceerd worden beschermd met de aanduiding Denominazione di Origine Controllata (DOC).

Kleur

Amber geel.

Geur

Tonen van rijp fruit met hinten van jam.

Smaak

Prachtige zoete tonen met veel beleving van gedroogd fruit.

Wijn info
Kleur:Zoete wijnen
Land:Italië
Gebied:Chianti
Wijnhuis:Geografico
Druivensoort:Trebbiano, Malvasia
Terug naar het overzicht |

Vin Santo del Chianti 2015

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp