Vragen? Bel: 035 888 95 95
Alicante Bouschet
Filters tonen

Alicante Bouschet

Alicante Bouschet is een rood druivenras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het is een kruising tussen Petit Bouschet en Grenache. Het ras staat bekend om zijn diepe kleur en hoge tannines. Alicante Bouschet wordt veel gebruikt als blend-druif in wijnen uit de Languedoc-Roussillon, de Rhône-vallei en de Provence. Het ras wordt ook in andere landen geteeld, waaronder Portugal, Spanje, Italië, Australië en de Verenigde Staten.

Smaakprofiel

Alicante Bouschet heeft een zeer uitgesproken smaakprofiel. De wijnen die van deze druif worden gemaakt, hebben vaak aroma's van zwarte bessen, pruimen, bramen en zwarte peper. De tannines zijn over het algemeen stevig en zorgen voor een lange afdronk. Door de hoge zuurgraad van de druif, zijn wijnen van Alicante Bouschet ook zeer geschikt om te bewaren.

Dikke Schil

Een van de redenen waarom Alicante Bouschet zo populair is bij wijnmakers, is de dikke schil van de druif. Dit maakt het ras zeer geschikt voor wijnen met veel kleur en tannine. De druif is echter niet alleen geschikt voor blends, maar wordt ook steeds vaker gebruikt om single-variëteit wijnen van te maken.

Home > Alicante Bouschet

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp