Vragen? Bel: 035 888 95 95
Bodegas La Horra Home of Corimbo
Filters tonen

Bodegas La Horra 

Sinds 2006 is Bodegas Roda een nieuw avontuur begonnen. Na een traject van twintig jaar besloot het als een van de meest prestigieuze wijnhuizen in de Rioja zijn kennis en ervaring in te zetten om te diversifiëren in de Ribera del Duero met Bodegas La Horra. Het begon een onderzoek door het Spaanse grondgebied op zoek naar de beste terroirs voor de teelt van Tempranillo-druiven buiten Rioja. De regio die volgens de gehanteerde criteria de beste aanleg vertoonde was Ribera del Duero en, binnen deze DO, het gebied van La Horra in de provincie Burgos.

In 2009 werd Bodegas La Horra geboren met Corimbo en Corimbo I. Aangename wijnen met finesse, karakter, elegantie en verouderingscapaciteit aan de top van Ribera del Duero. 

La Horra 

Het La Horra gebied werd gekozen vanwege zijn oude wijngaarden, het potentieel en de complexiteit van zijn Tempranillo-druiven, maar ook vanwege het feit dat het een nieuw gebied van de DO is. Een noodzakelijke voorwaarde om de stijl van de wijnen die ze zoeken uit te werken. Het is een gebied met prestige en een lange traditie in de teelt van wijnstokken die dateert uit de pre-Romeinse tijd.

Ribera del Duero

In de DO Ribera del Duero is het overheersende klimaat continentaal met een aanzienlijk thermische sprong tussen dag en nacht. Dit kenmerk vertaald zich in zeer aromatische wijnen met structuur. 

Corimbo

Corimbo rijpt 14 maanden in houten vaten waarvan 80% Frans eiken en 20% Amerikaans. De kleur is intens en kersenrood. De neus is zeer intens met een profiel van rood en zwart fruit met expressieve aroma's van aromatische planten en de geur van het dennebos na de regen. Mooie geïntegreerde houtaroma's. De wijn is robuust en mondvullend met een mooie body. Aroma's van rood en zwart fruit als kers en braam verschijnen nadrukkelijk. De tannines zijn aanwezig maar van zeer goede kwaliteit. De wijn is fris, elegant en levendig met grote finesse en een fluweelzachte afdronk.

Bodegas La Horra

Ribera del Duero

Soms zeggen beelden meer dan 1000 woorden. Bodegas La Horra Corimbo heeft een prachtige sfeerimpressie gemaakt van het wijnbedrijf.

Dit zijn de wijnen van Bodegas Roda in ons assortiment

Home > Bodegas La Horra

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp