Vragen? Bel: 035 888 95 95
Bodegas Roda Wines that thrill
Filters tonen

Bodegas Roda

Het Spaanse Bodegas Roda is een van de meest representatieve wijnhuizen in Rioja Alta. Dankzij hun innovatieve visie en filosofie behoort het wijnhuis inmiddels tot de top van de wijnproducenten.

Eind jaren tachtig richtten Mario Rotllant en Carmen Daurella samen Bodegas Roda op en vestigden zich in de legendarische stationswijk van de wijnstad Haro. Ze waren vastbesloten de wijnwereld te veroveren met een nieuw concept. Hun filosofie was revolutionair vanwege het moderne concept, hun visie op wijnbouw en de nadruk op het belang van oude wijngaarden.

De wijnen

Met een geweldig technisch team heeft het wijnhuis voor een grote vernieuwingsbeweging gezorgd. Het wijnhuis produceert momenteel vier wijnen:

  • Sela 
  • Roda 
  • Roda I 
  • Cirsion

Het profiel van de wijnen is dat van een moderne Rioja, met een diepe, heldere kleur, met een mooi bewaarpotentieel om eindeloos van te genieten.

Bodegas La Horra

Sinds 2006 is Bodegas Roda een nieuw avontuur begonnen. Na een traject van twintig jaar besloot het als een van de meest prestigieuze wijnhuizen in de D.O.Ca Rioja zijn kennis en ervaring in te zetten om te diversifiëren in de D.O. Ribera del Duero met Bodegas La Horra. Agustin Santolaya leidt samen met het Roda-team dit nieuwe project en in 2008 bracht Bodegas La Horra twee wijnen op de markt – Corimbo en Corimbo I.

De wijnen van Bodegas Roda en Bodegas La Horra behoren tot de top van de Spaanse wijnen en hebben meerdere onderscheidingen mogen ontvangen. Eind 2018 eindigde Roda I 2011 zelfs als tweede in de ranking van de Top 100 Spaanse wijnen van James Suckling.

Lees ook het verhaal over de wijnstreek Rioja 

Dit zijn de wijnen van Bodegas La Horra:

Home > Bodegas Roda

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp