Vragen? Bel: 035 888 95 95
Cos d'Estounel
Filters tonen

Cos d'Estounel

Cos d'Estournel is een gerenommeerd wijndomein gelegen in de Bordeaux-regio van Frankrijk, in de appellatie Saint-Estèphe. Dit prestigieuze wijnhuis staat bekend om zijn uitstekende Bordeaux-wijnen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw.

Louis Gaspard d'Estournel

Het landgoed dankt zijn naam aan zijn oprichter, Louis Gaspard d'Estournel, die het domein in 1791 kocht. Cos d'Estournel is uniek in zijn architectuur en ontwerp, waarbij oosterse invloeden opvallend aanwezig zijn. De pagode-achtige torens en decoratieve elementen weerspiegelen de exotische smaak van de oprichter, die destijds handelde met Azië.

Druivensoorten

De wijngaarden van Cos d'Estournel beslaan ongeveer 91 hectare en zijn beplant met voornamelijk Cabernet-sauvignon, Merlot, Petit Verdot en een klein percentage Cabernet Franc. Deze druivensoorten gedijen goed in het klimaat en de bodem van Saint-Estèphe, wat resulteert in wijnen met kracht, structuur en complexiteit.

Vinificatie

De vinificatie bij Cos d'Estournel is gebaseerd op moderne en traditionele methoden. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd om alleen de beste kwaliteit te behouden. Na de gisting rijpt de wijn in Franse eikenhouten vaten, waardoor hij de tijd krijgt om te evolueren en zijn volle smaakprofiel te ontwikkelen.

Grand Vin

Cos d'Estournel produceert verschillende cuvées, waaronder de iconische Grand Vin, die wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit de regio. Deze wijn staat bekend om zijn diepe kleur, rijpe fruitaroma's, kruidige tonen en zijdezachte tannines. Het is een wijn die uitstekend kan rijpen en zich na verloop van tijd ontwikkelt tot een complex en verfijnd geheel.

Onderscheidingen

De wijnen van Cos d'Estournel hebben talloze onderscheidingen ontvangen en genieten wereldwijd een reputatie van excellentie. Wijnliefhebbers en kenners waarderen de consistent hoge kwaliteit van deze Bordeaux-wijnen, die het resultaat zijn van een zorgvuldige toewijding aan vakmanschap en traditie op een van de meest prestigieuze domeinen in de regio.

Home > Cos d'Estounel

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp