Vragen? Bel: 035 888 95 95
Saint-Estéphe Saint-Estéphe
Filters tonen

Saint-Estèphe

Saint-Estèphe is een verborgen schat in de wereld van wijn, gelegen in het hart van Bordeaux, Frankrijk, aan de linkeroever van de Gironde.

Unieke Smaak

De wijnen uit Saint-Estèphe, die afkomstig zijn van de linkeroever van de Gironde, zijn beroemd om hun diepe, robijnrode kleur en rijke smaken. Denk aan sappig rood fruit, kruiden en een vleugje aarde. Ze zijn krachtig en kunnen jarenlang rijpen.

Krachtige Bordeaux Blends

De wijnen uit Saint-Estèphe worden vaak geprezen om hun diepte en complexiteit. Dit komt voornamelijk door de Bordeaux-blends die hier gedijen. Cabernet Sauvignon is de ster, wat de wijnen structuur en rijkdom geeft. Merlot voegt zachtheid en fruitige tonen toe, terwijl Cabernet Franc en Petit Verdot wat extra karakter bieden. Dit mengsel resulteert in wijnen met intense aroma's van donker fruit, kruiden en aardse tonen.

Historische Châteaux

Hier vind je enkele van Bordeaux's meest beroemde wijnhuizen aan de linkeroever van de Gironde, zoals Château Montrose en Château Calon-Ségur. Ze ademen wijnhistorie en produceren enkele van 's werelds beste wijnen.

Proeven en Genieten

Deze wijnen passen perfect bij gegrild vlees, lam, wild en kazen. Als je Bordeaux wilt ontdekken, is Saint-Estèphe aan de linkeroever van de Gironde de ideale plek.

Home > Saint-Estèphe

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp