Vragen? Bel: 035 888 95 95
Fasoli Gino Veneto
Filters tonen

Fasoli Gino

Fasoli Gino is een voortrekker op het gebied van biologische wijnbouw in de Veneto-regio, met een rijke historie en klassieke wijnen. De familie Fasoli is al vele generaties lang eigenaar van het landgoed en zet zich sinds 1984 in voor biologische landbouw. Ze hanteren een eenvoudige filosofie: ze produceren enkel wijnen die ze zelf graag drinken. Amadio en Natalino Fasoli weigeren het gebruik van chemische producten, waarmee ze hun diepgaande toewijding tonen aan het behoud van hun terroir en de gezondheid van de lokale gemeenschap.

Biodynamisch

De biodynamische benadering van het bedrijf is gericht op het versterken van de vitaliteit van de planten door oude boerenkennis te herstellen, in harmonie met de natuurlijke cycli. Ze streven naar het herstel van het evenwicht dat verloren is gegaan door intensieve landbouw, waarbij kwaliteit altijd de voorkeur krijgt boven kwantiteit.

Lees ook: Amarone: De Koning van de Wijn

Amarone

Fasoli zet voortdurend in op het ontwikkelen en implementeren van productietechnieken met minimale impact op het milieu. Het wijnportfolio omvat klassieke wijnen uit de Veneto-regio, waaronder Valpolicella, Ripasso, Amarone, Soave en Prosecco. Alles wordt op biologische wijze geproduceerd en staat garant voor hoge kwaliteit.

Home > Fasoli Gino

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp