Vragen? Bel: 035 888 95 95
Friuli Klein maar fijn!
Filters tonen

Friuli

Dit Noord-Italiaanse gebied staat bekend om zijn uitstekende wijnen en adembenemende landschappen. Friuli is gelegen in de uitlopers van de Alpen en grenst aan Oostenrijk en Slovenië. Het gebied is relatief klein en omvat slechts 20.000 hectare aan wijngaarden, maar wat het mist in omvang maakt het ruimschoots goed in kwaliteit.

Geschiedenis 

De geschiedenis van Friuli gaat terug tot de Romeinse tijd en de wijnbouw heeft een lange traditie in de regio. De lokale wijnmakers gebruiken zowel inheemse als internationale druivensoorten om hun wijnen te produceren. De belangrijkste witte druivensoorten zijn Friulano, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Chardonnay, terwijl de belangrijkste rode druivensoorten Merlot, Cabernet Franc en Refosco zijn.

De wijnen

De wijnen uit Friuli staan bekend om hun elegantie en complexiteit. De witte wijnen zijn bijzonder fruitig en hebben vaak een bloemige neus. Ze zijn levendig en fris met een uitstekende zuurgraad en mineraliteit. De rode wijnen zijn krachtig en gestructureerd en hebben vaak tonen van rijp rood fruit en kruiden. 

Home > Friuli

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp