Vragen? Bel: 035 888 95 95
Justin Girardin
Filters tonen

Justin Girardin

Justin Girardin vertegenwoordigt de 13e generatie van een prestigieus familiebedrijf dat zijn wortels heeft in een eeuwenoude geschiedenis die teruggaat tot 1570. Met 17 hectare aan wijngaarden, waarvan het grootste deel gelegen is in Santenay, binnen de Côte de Beaune appellatie, legt dit wijnhuis de lat hoog voor kwaliteit. Justin Girardin zet hierbij grensverleggende standaarden en omarmt al geruime tijd methoden die nauw aansluiten bij bio(-dynamische) benaderingen.

Balans in de natuur 

Het streven van Justin is helder: een gezonde balans in de natuur realiseren, resulterend in gezonde druiven die het unieke terroir van elke wijngaard perfect weerspiegelen. Daarom hanteert hij een terughoudend beleid met betrekking tot nieuwe eikenhouten vaten. Het meest opmerkelijke aspect is echter de zeer gunstige prijsstelling voor Bourgogne wijnen, een zeldzaamheid in deze tijd.

Wijngaarden

Justin Girardin is actief aanwezig in de wijngaarden, waar hij minimale ingrepen toepast. Hij laat de natuur leiden en grijpt enkel in wanneer nodig, met uiterste zorgvuldigheid. Dit uit zich onder meer in het selectief verwijderen van knoppen om opbrengsten te beperken en het zorgvuldig verwijderen van overtollig blad.

Bio 

Al jaren werkt Justin volgens biologische(-dynamische) principes. Hij plant nieuwe wijnstokken volgens de maankalender, een praktijk die gebruikelijk is binnen biologisch-dynamische wijnbouw. Snoeiafval wordt bedekt met aarde en later hergebruikt als compost. Door regelmatig te ploegen bevordert hij de activiteit van micro-organismen in de grond. Hij verwijdert oppervlaktewortels voorzichtig om diepere wortels te stimuleren, wat resulteert in intensere wijnen.

Klonen 

Een bijzonder kenmerk van de wijngaarden is de rijke verscheidenheid aan oude Chardonnay- en Pinot Noir-klonen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Deze klonen, ontstaan en behouden door kloonselectie, maken de wijnen uniek en authentiek verbonden met hun specifieke locatie.

Home > Justin Girardin

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp