Vragen? Bel: 035 888 95 95

Justin GirardinSantenay 2021

Deze Santenay komt voort uit de wijngaard 'Les Terrasses de Bievaux': 'bievaux' vertaalt naar 'mooie vallei'. Gelegen op een heuvel met een steilheidsgraad van 25%, is de wijngaard in terrassen aangelegd. In de jaren '60 voor het eerst aangeplant en vervolgens volledig herbeplant in zowel 1970 als 1986, hebben de wijnstokken een respectabele leeftijd van 35 jaar bereikt. De bodem bestaat uit klei met een hoog gehalte aan kalksteen. Alleen met de hand geplukte druiven vinden hun weg naar deze wijn.

De druiven ondergaan persing zodra ze in de wijnkelder arriveren. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij een gecontroleerde temperatuur van 10 graden wordt gehandhaafd om de aroma's te behouden. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke gisten uit de omgeving. Na dit proces rijpt de wijn gedurende 12 maanden in vaten van Frans eikenhout, afkomstig uit Allier, Vosges en Bertanges, waarvan 15% nieuw. De wijn ondergaat een rijping op zijn eigen gistcellen, wat bijdraagt aan extra romigheid en complexiteit.

€ 39,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Justin Girardin

Justin Girardin vertegenwoordigt de 13e generatie van een prestigieus familiebedrijf dat zijn wortels heeft in een eeuwenoude geschiedenis die teruggaat tot 1570. Met 17 hectare aan wijngaarden, waarvan het grootste deel gelegen is in Santenay, binnen de Côte de Beaune appellatie, legt dit wijnhuis de lat hoog voor kwaliteit. Justin Girardin zet hierbij grensverleggende standaarden en omarmt al geruime tijd methoden die nauw aansluiten bij bio(-dynamische) benaderingen.

Bekijk alle wijnen van Justin Girardin in ons assortiment 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Santanay
Wijnhuis:Justin Girardin
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp