Vragen? Bel: 035 888 95 95

Agusti Torello MataGran Reserva 2017

Agusti Torelló Mata komt uit een gezien vol musici en kleermakers maar is op zeer jonge leeftijd erachter gekomen dat wijnmaken een passie was en dat hij de wijnwereld meer zag zitten dan die van muziek en kleding. In eerste instantie was hij werkzaam als consultant in de Penedès bij bestaande cavaproducenten.

In 1959 werd het wijnbedrijf Agusti Torelló Mata opgericht. ATM is gevestigd in het hart van de Cavastreek: Sant Sadurni d'Anoia. Wat Beaune voor de Bourgogne is en Reims voor de Champagne, is Sant Sadurni d'Anoia voor cava.

€ 24,99
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.0/5

Agusti Torelló Mata

Agusti Torelló Mata komt uit een gezien vol musici en kleermakers maar is op zeer jonge leeftijd erachter gekomen dat wijnmaken een passie was en dat hij de wijnwereld meer zag zitten dan die van muziek en kleding. In eerste instantie was hij werkzaam als consultant in de Penedès bij bestaande cavaproducenten. In 1959 werd het wijnbedrijf Agusti Torelló Mata opgericht. ATM is gevestigd in het hart van de Cavastreek: Sant Sadurni d’Anoia. Wat Beaune voor de Bourgogne is en Reims voor de Champagne, is Sant Sadurni d’Anoia voor cava.

Cava

Wat de cava’s van Agusti bijzonder maakt, is onder andere het feit dat het allemaal cava’s zijn uit één jaargang. Net zoals bij champagne, is het gebruikelijk om een cava te maken als blend van verschillende jaartallen: hiermee is het mogelijk om ondanks de wisselende weersomstandigheden per jaar toch altijd een constante kwaliteit op de markt te zetten. Het nadeel dat hierbij genoemd moet worden is het feit dat wijn een natuurproduct is en dat juist de verschillen door het weer net zoals bij alle andere wijn omarmd zou moeten worden omdat het bijdraagt aan de identiteit van de wijn. Zo denkt Agusti ook en daarom is zelfs zijn “huiscava” een cava met een jaartal.

Bekijk hier de website van Agusti Torelló Mata

Wijn info
Kleur:Mousserende wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Agusti Torello Mata
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp