Vragen? Bel: 035 888 95 95
Paella met konijn De oerkeuken van Valencia
Filters tonen

Paella met konijn

De binnenlanden van de regio Valencia is de bakermat van de Paella. Daar wordt sinds de introductie door de Moren in de 8e eeuw de typische paella-rijst verbouwd (een korte dikke korrel met groot absorberend vermogen). Zo ontstond de Paella Valenciana, met als ingrediënten de lokaal aanwezige producten: in het binnenland konijn, kip, garrofón, eventueel slakken en in een later stadium aan de kust vis en schaaldieren (Paella de Marisco, Paella Marinera of in iets gewijzigde vorm Arroz a la banda).

Gemengde paella's met vlees en vis zijn Paella Mixta's. Bij vegetarische paella's wordt het vlees of de vis meestal vervangen door artisjokken. Van een oorspronkelijk eenvoudig boerengerecht is de paella veranderd in een feestmaaltijd.

Bouillon

Essentieel bij alle paella's is de rijst, de bouillon en de basis van tomate frito saus. Bij een goed gemaakte paella valenciana is de rijst nét niet plakkerig, maar ook niet te droog, en heeft hij alle vocht geabsorbeerd. Een paella de marisco is doorgaans vochtiger dan een paella valenciana, maar heeft ook minder soccarat; een knapperige en zeer smaakvolle korst die met een lepel van de bodem van de pan wordt geschraapt, favoriet bij alle paella-eters, ook bekend onder de naam quemada. De paella wordt geserveerd met citroen.

Bekijk hier een heerlijk recept voor Paella met konijn van Chef Arjan Dijkman

Home > Paella met konijn

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp