Vragen? Bel: 035 888 95 95
Paling Yakitori
Filters tonen

Paling met Yakitori

Laten we direct maar beginnen met de credits van dit legendarische gerechtje. We vonden dit met een prachtige foto in een boek van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. En we zouden en moesten dit eens zelf maken. Zo moeilijk leek het niet te zijn. Je moet naar de visboer voor wat mooie vette paling en langs de eerste de beste Japanner voor een potje Yakitori en klaar ben je.

Bereiding

Snij de paling in mooie stukjes en besmeer ze met een lekker laagje yakitori-saus. Je kan er een amuse van maken. Dit wordt vooral een beetje meer ‘out of the box’ door de combinatie met de wijn. Die verwacht je eerder aan het eind van een diner. Maar daar verwacht je meestal weer geen paling. En de ervaring heeft ons geleerd dat het best goed te doen is om met een mooie dessertwijn te starten.

Welke wijn?

In het boek van Aan de Poel staat de vis afgebeeld met een fles Yquem. Een fenomenale dessertwijn uit Sauternes. Beter bestaat er eigenlijk niet. Toch zijn er nog wel een paar spannende andere opties om bij deze ‘Japanse Paling’ te proberen.   

Home > Paling met Yakitori

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp