Vragen? Bel: 035 888 95 95
Quinta dos Murcas het beste uit de Douro
Filters tonen

Quinta dos Murcas

Sinds 1714 is Quinta dos Murcas te vinden op de rechterbank van de Douro-rivier in de subregio Cima-Corgu in de Douro, het noorden van Portugal. Cima-Corgu is het hart van de portgebied en ligt het meest landinwaarts. Dit gebied heeft verreweg het beste klimaat voor wijnbouw en hier komen dan ook de beste (vintage en LBV) port en wijnen vandaan.

In 2008 heeft Esporão Quinta dos Murcas overgenomen. Niet alleen vanwege de mogelijkheden om ook schitterende port te maken, maar vooral vanwege de visie, werkwijze en mogelijkheden die deze quinta te bieden heeft op het totale gebied van wijn maken.

Diversiteit

Quinta dos Murcas heeft een unieke ligging. Met maar liefts 8 verschillende terroirs kunnen ze hier het beste uit het beste halen. Net als bij 'Esporão in Alentejo'  speelt de natuur bij Quinta dos Murcas een grote rol. Er is dan ook gezocht naar een perfecte balans tussen wijngaarden, olijfgaarden, amandel- en sinasappelbomen die samen met het mediteraanse bos het ecosysteem optimaal houden.

Uniek in de Douro

De Douro kenmerkt zich vooral vanwege de wijngaarden die in terrasvorm zijn aangelegd. Dit zorgt voor prachtige plaatjes en een schitterend landschap. Echter zijn ze bij Quinta dos Murcas er van overtuigd dat horizontale beplanting niet altijd optimaal is. Vaak zijn er op een terras meerdere rijen met ranken geplant waardoor de achterste rijen in de schaduw vallen en de druiven daar dus minder kunnen rijpen. 

Quita dos Murcas heeft daarom gekozen om verticale beplanting te gebruiken. Op deze manier krijgen alle druiven hetzelfde zonlicht en dus dezelfde kans om te rijpen. Daarnaast kunnen ze op deze manier meer stokken kwijt per vierkante meter. Een ander bijkomend voordeel is dat het in de Douro soms flink kan regenen. Daar waar op de terrassen het water blijft liggen heeft Quinta dos Murcas met zijn verticale beplanting een perfecte afwatering naar de rivier gecreëerd.

Home > Quinta dos Murcas

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp