Vragen? Bel: 035 888 95 95

CapannelleSolare 2006

De wijn Solare is een zogeheten 'Super Tuscany'. Een wijn die niet de originele druiven gebruikt die voorgeschreven zijn aan Chianti of een ander wijndorp uit Toscane. Uiteindelijk valt de echte naam onder de simpele 'landwijn'. Echter is de wereldwijde bekendheid en roem zo groot dat ze bijna populairder zijn dan de traditionele wijnen uit deze streek.

De Solare wordt gemaakt van Sangiovese met de Malvasia Nera. Hij is zeer vol en kruidig met een enorme concentratie van donker rood fruit. Er zijn weinig tannine te proeven maar toch is er een behoorlijk stevige structuur te ontdekken in de wijn.
Punten
Dit zijn de punten die de Solare krijgt van de internationale vakpers:

Wine Spectator 92/ 100
Stephen Tanzer 90/ 100
Vinous Antonio Galloni 89/ 100

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Capannelle

Het wijnhuis Capannelle vinden we in Toscane, in het dorpje Gaiole in Chianti, vlakbij Siena. De weg naar het wijngoed is stijl en recht een berg op. Eenmaal bij Capannelle is het uitzicht waanzinnig. Rondom zie je alleen maar wijngaarden en vlakbij de winery zie je het prachtige terras met zwembad voor de gasten! Capannelle starte in 1974 met het maken van wijn onder leiding van Raffaele Rossetti, een veertig jaar oude zaken uit Rome. Hij zag de mogelijkheden op deze bijzondere plek in het ‘hart van Chianti’. Inmiddels is er een nieuwe eigenaar: De oprichter en grootaandeelhouder van de Orient - Express Hotels, James B. Sherwood. Capannelle bevat totaal 20 hectare (waarvan 16 hectare aangeplant is met wijnranken). Er staat vooral Sangiovese; maar ook Chardonnay en Malvasia Nera.

Solare

De wijn Solare is een zogeheten 'Super Tuscany'. Een wijn die niet de originele druiven gebruikt die voorgeschreven zijn aan Chianti of een ander wijndorp uit Toscane. Uiteindelijk valt de echte naam onder de simpele 'landwijn'. Echter is de wereldwijde bekendheid en roem zo groot dat ze bijna populairder zijn dan de traditionele wijnen uit deze streek. De Solare wordt gemaakt van Sangiovese met de Malvasia Nera. Hij is zeer vol en kruidig met een enorme concentratie van donker rood fruit. Er zijn weinig tannine te proeven maar toch is er een behoorlijk stevige structuur te ontdekken in de wijn.

Punten

Dit zijn de punten die de Solare krijgt van de internationale vakpers:

  • Wine Spectator 92/ 100
  • Stephen Tanzer 90/ 100
  • Vinous Antonio Galloni 89/ 100
Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Capannelle
Druivensoort:Sangiovese, Malvasia Nera
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp