Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pepi LignanaIl Cucchetto 2016

De Il Cucchetto is de topwijn van Pepi Lignana. Deze wijn wordt gemaakt van de allerbeste percelen van de Cabernet Sauvignon en Petit Verdot druiven. Na het persen en vergisten van de druiven rijpt de Il Cucchetto 18 maanden Sur-Lie in Frans eikenhout.

Een krachtige rode wijn met aroma's van kruiden, rood bosfruit, leer en peper. Een ontzettend volle smaak met lange afdronk.
De top van Toscane!

€ 39,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Il Cucchetto

Il Cucchetto representeert de beste druiven uit de wijngaarden van Pepi Lignana. 85% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdot, met een gelimiteerde productie van 6000 flessen per jaar. Na een rijping van 18 maanden, rijpt de wijn nog voor 4 maanden verder in de fles. Een ontzettend volle, aromatische en stevige wijn.

Pepi Lignana

Pepi Lignana (Fattoria Il Casalone) produceert vooral rode wijn. Zij zijn als één van de eerste bedrijven in Toscane gaan experimenteren met Franse druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het wijnhuis ligt in de Maremma, het wijngebied boven Grosseto aan de zuidelijke kust van Toscane. Sinds 1960 worden bij Pepi Lignana fraaie wijnen gemaakt met een prachtige structuur..  De diepe bodem met een goede drainage bestaande uit slib en zand op een laag van klei en leem is goed voor de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaarden die het dichtst aan de kust liggen, bestaan uit zand en grind en zijn rijk aan magnesium. Dit is ideaal voor de Vermentino en Viognier druiven.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Pepi Lignana
Druivensoort:Petit Verdot, Cabernet Sauvignon
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp