Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pepi LignanaPoggio Colombi 2020

De Poggio Colombi van wijnhuis Pepi Lignana is een blend van Cabernet Sauvignon en een beetje Petit Verdot. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en worden vervolgens 10 maanden Sur-Lie gerijpt.
De wijn rijpt daarna nog 3 maanden door op fles, voordat deze op de markt wordt gebracht.

Het resultaat is een volle, zachte wijn met tonen van rood fruit, kruiden en leer.
Een prachtige klassieke italiaan uit Toscane!

€ 19,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Poggio Colombi

Een mooie en krachtige wijn gemaakt van 85% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdot. De druiven zijn afkomstig uit de Maremmen, aan de zuidkust van Toscane. Sur-Lie gerijpt op eikenhout voor langere periode en voordat de wijn op de markt komt nog 3 maanden gerijpt op fles. Zachte aanzet met waarneembare zuren en tannines. Een wijn voor de liefhebber van klassiek Italiaans.

Pepi Lignana

Pepi Lignana (Fattoria Il Casalone) produceert vooral rode wijn. Zij zijn als één van de eerste bedrijven in Toscane gaan experimenteren met Franse druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het wijnhuis ligt in de Maremma, het wijngebied boven Grosseto aan de zuidelijke kust van Toscane. Sinds 1960 worden bij Pepi Lignana fraaie wijnen gemaakt met een prachtige structuur..  De diepe bodem met een goede drainage bestaande uit slib en zand op een laag van klei en leem is goed voor de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaarden die het dichtst aan de kust liggen, bestaan uit zand en grind en zijn rijk aan magnesium. Dit is ideaal voor de Vermentino en Viognier druiven.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Pepi Lignana
Druivensoort:Petit Verdot, Cabernet Sauvignon
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp