Vragen? Bel: 035 888 95 95

TrapicheBroquel Malbec 2021

Trapiche, opgericht in 1883, ontstond met een bescheiden wijngaard aan de voet van de Andes, bekend als El Trapiche. Vanuit haar oorsprong als lokale onderneming heeft Trapiche zich ontwikkeld tot een vooraanstaand wijnhuis met meer dan 1.000 hectare aan wijngaarden. De samenwerking met meer dan 300 wijnboeren in de regio stelt hen in staat wijnen van de beste terroirs uit Mendoza aan te bieden.

Voor de Malbec, afkomstig van verschillende wijngaarden in Tunuyán en San Carlos, in Uco Valley (Mendoza, Argentinië), belichaamt deze wijn het unieke terroir van de regio. De wijngaarden, gelegen op 1100 meter hoogte, hebben een zanderige leembodem die bijdraagt aan de karakteristieke kenmerken van de druiven.

Tijdens de vinificatie ondergaan de ontsteelde druiven een gecontroleerde gisting in roestvrijstalen tanks, gehandhaafd op temperaturen tussen 24 en 28 graden, gedurende minimaal 12 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 15 maanden op Frans eikenhout, waarvan 20% nieuw is. Deze rijpingsperiode draagt bij aan de complexiteit en de ontwikkeling van de unieke smaakprofielen, waardoor de Trapiche Malbec een uitmuntende expressie is van de Argentijnse terroir en vakmanschap.

€ 10,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Trapiche 

Trapiche werd in 1883 opgericht met een bescheiden wijngaard aan de voet van de Andes, bekend als El Trapiche. Wat begon als een lokale onderneming, is uitgegroeid tot een aanzienlijk wijnhuis met meer dan 1.000 hectare aan wijngaarden. Bovendien werkt Trapiche samen met meer dan 300 wijnboeren in de regio om wijnen van de beste terroirs uit Mendoza te kunnen presenteren.

Malbec 

De pioniersrol van Trapiche in de wereld van Malbec is opmerkelijk. Het wijnhuis produceert Malbec-wijnen in verschillende prijsklassen, van betaalbaar tot exclusief. Onze vlaggenschipwijnen zijn de Single Vineyard Malbecs, herkenbaar aan de kenmerkende zware flessen met witte labels en rode capsules. Jaarlijks selecteert chief winemaker Daniel Pi met zijn team de drie meest vooraanstaande Malbec-terroirs van de samenwerkende wijnboeren, waarmee hij de buitengewone kwaliteit van Malbec van lokale druiventelers aan de wereld presenteert.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Argentinië
Wijnhuis:Trapiche
Druivensoort:Malbec
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp