Vragen? Bel: 035 888 95 95
Ruinart Champagne
Filters tonen

Ruinart

Ruinart Champagne, opgericht in 1729, is een van 's werelds oudste champagnehuizen en staat bekend om zijn toewijding aan vakmanschap, elegantie en verfijning. Als uitzonderlijke producent van prestigieuze champagnes heeft Ruinart een schat aan ervaring en traditie in de Champagnestreek van Frankrijk.

Thierry Ruinart

Het verhaal van Ruinart begint bij de visionaire monnik Dom Thierry Ruinart, die de eerste stappen zette naar de productie van champagne. Hij was een vooruitstrevend denker die de potentie van de mousserende wijn uit de regio herkende en besloot om het verder te ontwikkelen. Sindsdien heeft Ruinart voortdurend gestreefd naar excellentie en innovatie.

Blanc de Blancs-stijl

Een kenmerkend aspect van Ruinart Champagne is de onderscheidende Blanc de Blancs-stijl. Het huis is vooral bekend om zijn champagnes die uitsluitend worden gemaakt van Chardonnay-druiven, wat resulteert in wijnen met een uitzonderlijke frisheid, levendigheid en finesse. Deze keuze weerspiegelt de verfijnde en elegante stijl waar Ruinart om bekendstaat.

Bekijk ook onze documentaire over Champagne

Milieubewustzijn

Ruinart hecht ook veel waarde aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het huis heeft zich gecommitteerd aan het behoud van het milieu door te streven naar een duurzame productie en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Ruinart maakt gebruik van biologische landbouwpraktijken en neemt maatregelen om energie te besparen en de biodiversiteit te beschermen. Deze toewijding aan duurzaamheid komt tot uiting in hun champagnes, waarin vakmanschap en respect voor de natuur samenkomen.

Brioche-achtige tonen

Elke fles Ruinart Champagne is het resultaat van zorgvuldig handwerk en een uniek rijpingsproces in de kelders van het huis, die dateren uit de 18e eeuw. De rijping op fles zorgt voor de ontwikkeling van complexe smaken en aroma's, met een harmonieus samenspel van fruitige en brioche-achtige tonen.

Home > Ruinart Champagne

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp