Vragen? Bel: 035 888 95 95
Saint Julien
Filters tonen

Saint Julien

Saint-Julien is een schilderachtig wijndorp gelegen in het hart van de beroemde Bordeaux-regio in Frankrijk. Dit charmante dorp, dat deel uitmaakt van de Médoc-appellatie, heeft een rijke geschiedenis van wijnproductie en staat bekend om zijn voortreffelijke rode wijnen. 

Terroir en Bodem

Saint-Julien bevindt zich aan de linkeroever van de rivier de Gironde, die gunstige omstandigheden biedt voor de wijnbouw. Het terroir van Saint-Julien wordt gekenmerkt door een combinatie van grind, kiezels en klei in de bodem. Deze diversiteit aan bodemtypen draagt bij aan de complexiteit van de wijnen uit de regio. Het grind en de kiezels zorgen voor uitstekende drainage, waardoor de druivenstokken diepgeworteld kunnen raken, terwijl de klei bijdraagt aan de vruchtbaarheid van de bodem.

Waarom is Bordeaux zo geschikt voor wijnbouw? 

Druivenrassen

Saint-Julien staat vooral bekend om zijn productie van rode wijnen, en de druivensoorten die hier worden aangeplant, weerspiegelen dit. De belangrijkste druivenrassen in Saint-Julien zijn:

  1. Cabernet Sauvignon is het meest aangeplante druivenras in Saint-Julien. Het gedijt goed in de grindachtige bodem en geeft de wijnen structuur, diepgang en aroma's van zwarte bessen, ceder en tabak.

  2. Merlot wordt ook veel verbouwd en draagt bij aan de zachtheid en rondheid van de wijnen. Het voegt aroma's van rijpe pruimen en kersen toe.

  3. Cabernet Franc wordt in kleinere hoeveelheden verbouwd en voegt vaak een kruidige en florale dimensie toe aan de wijnen.

Wijnen van Saint-Julien

De wijnen van Saint-Julien worden geroemd om hun elegantie, balans en verouderingspotentieel. Ze hebben vaak een diepe robijnrode kleur, een rijke en complexe neus en een harmonieuze smaak met goed geïntegreerde tannines. Deze wijnen kunnen jong gedronken worden, maar ontwikkelen zich prachtig met de jaren in de fles, waarbij ze diepte en nuance krijgen.

Saint-Julien herbergt enkele beroemde wijndomeinen, zoals Château Léoville-Las Cases, Château Ducru-Beaucaillou en Château Léoville-Barton, die enkele van de meest begeerde wijnen van de regio produceren.

Home > Saint Julien

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp