Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Sancerre

Sancerre, een mooi wijndorp gelegen in de prachtige regio van de Loire-vallei in Frankrijk, staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen. Met een sterke focus op witte wijn, maar ook met uitstekende rosé en rode variëteiten, is Sancerre een waar paradijs voor wijnliefhebbers.

Loire

In het hart van dit befaamde wijngebied bloeien de wijngaarden op de steile hellingen die uitkijken over de majestueuze Loire-rivier. De belangrijkste druivenrassen die hier worden geteeld, zijn Sauvignon Blanc voor witte wijn en Pinot Noir voor rosé en rode wijn. De expressieve karakteristieken van deze druiven gedijen goed in de kalkrijke bodems en het unieke microklimaat van de regio.

Complexiteit

De wijnmakers van Sancerre hebben de kunst van wijnproductie tot in de perfectie geperfectioneerd. Met een sterke nadruk op traditionele methoden en respect voor het terroir, creëren ze wijnen die gekenmerkt worden door hun frisheid, elegantie en complexiteit. De witte wijnen worden geprezen om hun levendige citrusaroma's, minerale tonen en uitgebalanceerde zuurgraad. De roséwijnen verleiden met hun fruitige karakter en de rode wijnen verrassen met hun fluweelzachte tannines en verfijnde smaken.

350 Wijnboeren

Sancerre is de thuisbasis van een divers scala aan wijnproducenten, die stuk voor stuk gewijd zijn aan het voortbrengen van kwaliteitswijnen. Hoewel het exacte aantal producenten kan variëren, zijn er ongeveer 350 wijnboeren en wijnhuizen in dit pittoreske dorp. Elke producent heeft zijn eigen unieke benadering van wijnmaken, wat resulteert in een breed scala aan stijlen en smaakprofielen binnen het Sancerre-gebied.

2700 Hectare

Wat betreft de omvang van Sancerre, beslaat het totale wijndistrict ongeveer 2.700 hectare aan wijngaarden. Hoewel dit misschien bescheiden klinkt, is het belangrijk op te merken dat de focus van de wijnproductie voornamelijk ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit. De beperkte omvang van de wijngaarden draagt bij aan de zorgvuldige aandacht die aan elke wijnstok wordt besteed, wat resulteert in wijnen die de essentie van het terroir weerspiegelen.

Home > Sancerre

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp