Vragen? Bel: 035 888 95 95

Bijzondere wijnen uit "margaux"

Wijnadvies blog op 2 november 2023
Bijzondere wijnen uit "margaux"

Margaux wat ben je MOOI

In het pittoreske plaatsje Margaux, gelegen in de befaamde Bordeaux regio, komt een van 's werelds meest verfijnde wijnen tot leven. Hier gedijen de wijngaarden onder de genereuze zon en de zachte bries van de Gironde rivier, waardoor de druiven gedijen in een uniek microklimaat.

Stempel van elegantie en verfijning

De wijnen van Margaux, voornamelijk gemaakt van de nobele druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec, dragen een onmiskenbaar stempel van elegantie en verfijning. De terroir, het samenspel van bodem, klimaat en menselijke invloed, draagt bij aan de kenmerkende eigenschappen van deze wijnen.

Bekijk hier al onze wijnen uit de Margaux;

De terroir van Margaux onthult een gunstige mix van grind, kiezel en kalksteen, die de druivenstokken voorzien van uitstekende drainage en mineraliteit. Het klimaat, gekenmerkt door milde temperaturen, zorgt voor een lang groeiseizoen, waardoor de druiven langzaam kunnen rijpen en complexe smaken ontwikkelen. Dit resulteert in wijnen met een diepe robijnrode kleur, fluweelzachte tannines en aroma's van rijp rood fruit, cassis, viooltjes en een subtiele toets van cederhout.

De unieke combinatie van terroir en expertise van de wijnmakers in Margaux geeft deze wijnen een weergaloze finesse en een ongeëvenaarde structuur, die hen tot iconen van de Bordeaux streek maken.

Voor meer vragen over Margaux!

 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Bijzondere wijnen uit "margaux"

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp