Vragen? Bel: 035 888 95 95

Het feest van het leven!

Wijnadvies blog op 10 maart 2023
Het feest van het leven!

Bacchanaal

Als ik feest vier denk ik vaak aan Champagne. Maar ik kan me zo voorstellen dat iedereen daar aan zal denken. Ook denk ik aan véél wijn. Een bacchanaal is een mooie term voor een feest met een overvloed aan wijn. Maar ga ik een klein feestje vieren zoek ik het in de subtiliteit en de schoonheid van écht een mooie wijn. En dan wil ik eigenlijk gewoon de allerlekkerste witte wijn uit Zuid-Afrika drinken.

Skaap

‘SKAAP!’ Zal iedereen wel weer denken. Ja, dat is ook wel echt bijna de allerlekkerste wijn uit Zuid-Afrika. Maar ik doel stiekem deze keer op de Cyclus van Avondale Wines uit Paarl. Een biodynamische witte wijn die werkelijk alles in zich heeft.

Jonathan Grieve

Het brein achter het schitterende Avondale is Jonathan Grieve. Een man die je, als je hem de kans geeft, makkelijk twee uur kan laten vertellen over zijn manier van denken over het wijn maken.

Cyclus

De Cyclus wordt gemaakt van Semillon, Viognier, Chardonnay, Roussanne en Chenin Blanc. Dit is werkelijk één groot feest in het glas. De wijn verteld het verhaal achter de cyclus van het leven. De ‘ademhaling’ van de wereld die dagelijks in de avond tot rust komt om in de ochtend weer dankzij de zon een nieuwe levensdag te geven. Deze Cyclus ziet Jonathan ook terug in een heel jaar waarbij de winter de nacht is en de lente de zonsopkomst van een nieuwe vintage!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Het feest van het leven!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp