Vragen? Bel: 035 888 95 95

Hoe lekker is het om in een Bubbel te zitten!

Wijnadvies blog op 12 oktober 2022
Hoe lekker is het om in een Bubbel te zitten!

Champagneland

Nederland is niet echt een ‘champagne’ land. Maar dat lijkt de laatste tijd gelukkig iets te veranderen. Waar het in de landen om ons heen en daar omheen vaak een gewoonte is om een aperitief voor het eten te bestellen is dat bij ons niet echt een vanzelfsprekendheid. En doen we het wel dan is het vaak een biertje of een frisje.

In andere landen is het eerder een bubbel zoals cava, prosecco of champagne. In ieder geval iets bruisends dus.

Duur?

Bij champagne wordt ook vaak gedacht dat het heel duur is. Niet geheel ten onrechte want champagne is vaak duurder dan de meeste wijnen die mensen doorgaans kopen. Echter ook wij hebben nu een overheerlijke champagne vanaf 34,95 van Lebeau-Batitste.

Het jonge stel Florent en Emilie-Sophie hebben een wijnmakersgeest die past bij de tijd waarin we nu leven. Met respect voor de natuur en liefde voor het product maken zij ongekende mooie Champagnes.

Slechte timing

Dan is er nog iets vreemds. Wanneer Nederlanders dan eindelijk een glas champagne drinken is dat in de regel op het verkeerde moment. Met oud & nieuw om twaalf uur. Vaak hebben we dan al de nodige alcoholische versnaperingen achter de rug en boeit het ons niet hoe de champagne smaakt als het maar champagne is. En dat is op zich vreemd want dan maakt het dus kennelijk helemaal niet uit wat het gekost heeft. En niemand die er echt van geniet want ondertussen moet iedereen gekust worden, moeten er vuurpijlen de lucht in en moet er snel een oliebol bij weggewerkt worden.

Lees ook ons verhaal over Tante Champagne

Joie de Vivre

Ik zou dus graag iedereen willen adviseren vooral champagne te drinken voor een gezellig diner met vrienden. Joie de Vivre. Drink met oud & nieuw de champagne ruim voor de jaarwisseling en tijdens de jaarwisseling zou ik zelf over gaan op een cava of prosecco. Wedden dat niemand dat dan nog proeft?

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Hoe lekker is het om in een Bubbel te zitten!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp