Vragen? Bel: 035 888 95 95

Guía Peñin: Zeer hoge score voor Chozas

Wijnadvies nieuws op 1 november 2018
Guía Peñin: Zeer hoge score voor Chozas

Tussen de 90 en 94 Punten

In de toonaangevende Spaanse jaargidse, de Guía Peñin 2019 scoren de wijnen van Chozas Carrascal zeer goed. Alle wijnen die worden geproduceerd door dit wijnhuis vlakbij Valencia krijgen tussen de 90 en 94 punten. Iets wat zeer uitzonderlijk te noemen is.

Guía Peñin

De Guía Peñín van de Spaanse wijncriticus José Peñín is een jaarlijkse publicatie over Spaanse wijn. José Peñín heeft in zijn thuisland ongeveer de status die Robert Parker in Amerika bezit. Zijn omvangrijke proeverijen zijn beroemd, ze behoren tot de meest uitgebreide van de wijnwereld. Er wordt beoordeeld met het internationale 100-puntensysteem, daarbij zijn er ook algemene beoordelingen voor de jaargangen, geselecteerd naar regio. De ranking bij Penin loopt net zoals bij Robert Parker van 50 tot de maximale score van 100 punten.

Cava Roxanne:  90 pnt.

De Cava Roxanne, gemaakt van Macabeo, scoort 90 punten. Deze mousserende wijn valt echt op door zijn lengte en diepgang. Hij is heerlijk fris en een perfecte begeleider voor een feestelijk moment.

Las Tres: 93 pnt.

De witte Las Tres is een krachtige wijn die een half jaar op eiken heeft gelegen. Las Tres staat voor Chardonnay, Sauvignon Blanc en Macabeo.

Las Ocho: 94 pnt.

De hoogste punten heeft de Las Ocho weten te behalen. Een volle, rug rechte rode wijn gemaakt van acht verschillende druivenrassen.

Wanneer een wijn volgens Peñín tussen de 90 en 94 punten scoort betekent dit volgens de gids: Excellente wijn die ver boven de middelmaat uitstijgt.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Guía Peñin: Zeer hoge score voor Chozas...

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp