Vragen? Bel: 035 888 95 95

Loepzuivere frisse Wijn van de Maand

Wijnadvies nieuws op 6 augustus 2020
Loepzuivere frisse Wijn van de Maand

Vinho Verde

Wij kunnen regelmatig enthousiast worden over heel veel soorten wijnen. Daar zijn wij natuurlijk ook de liefhebber voor. Maar voor deze maand zijn we wel heel enthousiast over de Wijn van de Maand! Wij hebben een loepzuivere frisse Portugese witte wijn geselecteerd uit Vinho Verde!   

Esporão

Vinho Verde ligt helemaal in het noorden van Portugal en heeft een veel koeler klimaat dan we kennen van het land. Het iconische wijnbedrijf Esporão – bekend van prachtige wijnen uit Alentejo en de Douro – heeft wijngaarden aangekocht in dit gebied om het beste van het beste te maken.

Scherpe prijs

Wij hebben een groot gedeelte van de productie exclusief ingekocht en kunnen deze tegen een zeer scherpe prijs aanbieden.

Geur en smaak 

De wijn ruikt heerlijk fris zonder exotisch fruit. Juist meer lente-geuren die te ontdekken zijn. In de smaak is een loepzuivere zuurgraad die de wijn enorm veel lente geeft. Echt heerlijk bij een pannetje mosselen in de tuin!

Esporão | Bico Amarelo

Fris en elegant uit Noord Portugal

Vinho Verde is een van de oudste wijngebieden van Portugal. Lagere temperaturen, meer regen en vooral een bodem van graniet maken deze wijnen uniek. Bico Amarello (gele snavel) is hiervan een zeer representatief voorbeeld. De wijn is gemaakt van de druivensoort Loureiro.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Loepzuivere frisse Wijn van de Maand

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp