Vragen? Bel: 035 888 95 95

Montes bereid uit op Chiloé

Wijnadvies nieuws op 11 juli 2019
Montes bereid uit op Chiloé

Mechuque

1200 Kilometer ten zuiden van Santiago vinden we een 250 km lange en 50 km brede eilandengroep van 30 eilanden. Op het eilandje Mechuque is Aurelio Montes in 2017 begonnen met het oriënteren naar de optie om mooie wijnen te maken. 

Koeler klimaat

Inmiddels heeft dat een positief resultaat en is er gestart met het planten van wijnranken. Vooral druiven die goed groeien in iets koeler klimaat zullen het naar alle waarschijnlijkheid goed gaan doen in dit klimaat. Denk aan Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir en Gewüztraminer. 

Aurelio Montes

Aurelio Montes is oprichter en eigenaar van Viña Montes en wordt betitteld als pionier op het gebied van kwaliteitswijnen uit Chili. Naast een schitterend imperium aan wijngaarden in de Colchaqua Valleyheeft Montes ook wijngaarden in o.a. Zapallar.  

Viña Montes gaat naar Chiloé

A new dream begins

De grootste pionier van de Chileens wijnbouw heeft een nieuwe droom: Wijn maken op de eilanden groep Chiloé. Voel hier de sfeer en de potentie van dé kwaliteitswijnen van de toekomst.

Nederlandse markt

Wanneer de wijnen voor het eerst op de markt, en dan ook eventueel de Nederlandse markt, komen is nog niet bekend. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte. 

Lees ook: Kwaliteitswijnen uit China! 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Montes bereid uit op Chiloé

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp