Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW: Clarendelle | Inspired by Haut-Brion

Wijnadvies nieuws op 6 juli 2021
NIEUW: Clarendelle | Inspired by Haut-Brion

'Aan' de Bordeaux 

We hebben alweer nieuwe wijnen in ons assortiment! En dit keer uit het klassieke wijngebied Bordeaux. Maar de benadering en ook de uitstraling van de wijnen is allerminst klassiek en Frans te noemen. Hier is qua branding de stijl van de ‘nieuwe wereld’ aangenomen. En terwijl de wijn wel heel klassiek en buitengewoon hoogwaardig gemaakt is proef je dat er toch geprobeerd is een jongere doelgroep weer massaal ‘aan’ de Bordeaux te krijgen.

Clarence Dillon

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog bezocht de wijnhandelaar Clarence Dillon de regio Bordeaux en viel achterover bij het proeven van een eerste slok Chteau Haut-Brion. En dit terwijl deze Premier Grand Cru Classée in deze tijd ver onder niveau presteerde. De wijnhandelaar proefde het potentieel en kocht het landgoed om de wijnen weer naar het allerhoogste niveau te tillen.

Prins 

Inmiddels staat de kleinzoon van Clarence Dillon aan het roer. De Prins van Luxemburg zocht een ingang om de jongeren wereldwijd weer Bordeaux te gaan laten drinken. Simpelweg was het doel om de hoge kwaliteit van Bordeaux te maken die wellicht iets zachter en zwoeler zou zijn. En de prijs moest ook niet absurd worden. Hiermee was Clarendelle geboren.

Clarendelle

Inspired by Haut-Brion

De wijnserie Clarendelle wordt gemaakt door de wijnmakers van het beroemde Chateau Haut-Brion. Dit is daadwerkelijk één van de beste wijnhuizen ter wereld. Daarmee zijn deze wijnen dus ook echt enorm hoog in de kwaliteit.

Wij hebben vier wijnen van Clarendelle opgenomen in ons assortiment. Deze liggen in de winkels in Huizen en Baarn (en binnenkort ook bij Siersma Wijnadvies Laren) én zijn natuurlijk ook gewoon online te bestellen via deze website.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > NIEUW: Clarendelle | Inspired by Haut-Brion

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp