Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW: Spaanse top wijnen

Wijnadvies nieuws op 21 oktober 2020
NIEUW: Spaanse top wijnen

Rioja en Ribera del Duero

We hebben weer nieuwe wijnen in het assortiment: Bodegas Roda uit Rioja en Bodegas La Horra uit Ribera del Duero. 

Bodegas Roda 

Het Spaanse Bodegas Roda is een van de meest representatieve wijnhuizen in Rioja Alta. Dankzij hun innovatieve visie en filosofie behoort het wijnhuis inmiddels tot de top van de wijnproducenten.

Eind jaren tachtig richtten Mario Rotllant en Carmen Daurella samen Bodegas Roda op en vestigden zich in de legendarische stationswijk van de wijnstad Haro. Ze waren vastbesloten de wijnwereld te veroveren met een nieuw concept. Hun filosofie was revolutionair vanwege het moderne concept, hun visie op wijnbouw en de nadruk op het belang van oude wijngaarden.

Bodegas La Horra 

Sinds 2006 is Bodegas Roda een nieuw avontuur begonnen. Na een traject van twintig jaar besloot het als een van de meest prestigieuze wijnhuizen in de Rioja zijn kennis en ervaring in te zetten om te diversifiëren in de Ribera del Duero met Bodegas La Horra. Het begon een onderzoek door het Spaanse grondgebied op zoek naar de beste terroirs voor de teelt van Tempranillo-druiven buiten Rioja. De regio die volgens de gehanteerde criteria de beste aanleg vertoonde was Ribera del Duero en, binnen deze DO, het gebied van La Horra in de provincie Burgos.  

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > NIEUW: Spaanse top wijnen

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp