Vragen? Bel: 035 888 95 95

KloovenburgThe Gatekeepers White 2022

In het warme Swartland in Zuid-Afrika in de Riebeekvallei vinden we het wijnbedrijf Kloovenburg. Hier wordt de serie: the Gatekeepers gemaakt als eerbetoon aan de uilen die altijd op de sierlijke poort van het landgoed zitten. Deze witte variant is gemaakt van de spannende druivencombinatie: Chenin Blanc, Roussanne en Grenache blanc.

De geur van de wijn is zeer interessant. Je ruikt zomerse duinpalmen en frisse witte perzik. In de smaak zijn er ook kruidige tonen te ontdekken.

Vanzelfsprekend kan je deze witte wijn los drinken. Maar een combinatie met een kabeljauw gebakken in de boter met wat rozemarijn erover zal je verwonderen.

€ 9,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

The Gatekeepers White 2022

Kloovenburg

Wine & Olive Estate

Van dit filmpje ga je niet heel veel leren. Maar je komt er wel enorm van in de Zuid-Afrikaanse stemming! En het duurt ook maar 45 seconde. Dus geen enkele reden om hem niet even te bekijken!

Kloovenburg

Tien jaar geleden was ‘De Swartland’, zoals het bekend staat in Zuid-Afrika, een relatief onduidelijk stuk in de puzzel van de kuststreek van de West-Kaap.

Zelfs de lokale wijnmaker Eben Sadie zegt dat het eigenlijk een vrachtwagenstopplaats was in de tarwegordel. In de afgelopen 10 jaar heeft een groeiend aantal onafhankelijk ingestelde wijnmakers met weinig te verliezen voorstander gemaakt van wat er mogelijk is met de oude bush-wijnstokken in deze regio, met name bodems en gevestigde cultivars.

Tegenwoordig wordt het niet beschouwd als een onoplettendheid om geen ‘Wine of Origin Swartland’ in je boeken / planken / geest te hebben. Swartland is nu, terecht, een gevestigde en cruciaal onderdeel van elke hedendaagse Zuid-Afrikaanse wijnlijst. lees meer 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Kloovenburg
Druivensoort:Chenin Blanc, Verdelho
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

The Gatekeepers White 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp