Vragen? Bel: 035 888 95 95

PlaimontL'empreinte de Saint Mont blanc 2020

Precies halverwege de oude kustplaats Biarritz en Toulouse ligt in het Franse Zuid-Westen de AOC Saint Mont. Voor velen nog onbekend maar de Coöperatie Plaimont timmert keihard aan de weg. En inderdaad, pak eens een keer wat minder bekend. Want wie kent deze druiven: Gros Manseng, Petit Courbu en de Arrufiac?

Een lichtgele kleur geven ze in het glas met een zilveren tint. De neus plaatst tonen van citrus en acacia naast elkaar. De mond is vol en rijk met een aanhoudende afdronk die de prachtige complexiteit van de wijn aanwakkert met zijn plotselinge injectie van frisheid. Een wijn met groot potentieel. Ga de uitdaging aan en laat deze een blijvende indruk geven.

€ 14,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

L'empreinte de Saint Mont blanc 2020

Plaimont

Plaimont is een eigentijdse coöperatie in Zuidwest-Frankrijk die niet alleen de belangen van de boeren behartigt, maar tevens als een internationale speler op de wijnmarkt opereert en inspeelt op de vraag vanuit de markt.

Sud-Ouest

Producteurs Plaimont fungeert als de drijvende kracht achter Sud-Ouest en wordt beschouwd als een van de meest innovatieve wijnbedrijven in heel Frankrijk. Met 1000 aangesloten wijnboeren, ongeveer 5.250 hectare aan wijngaarden en een jaarlijkse productie van zo'n 385.000 hectoliter, is Producteurs Plaimont de grootste speler in Sud-Ouest. Het bedrijf ontstond in 1979 uit de samenwerking van drie kelders in de Gers: Plaisance, Aignan en Saint-Mont. In 1999 voegden de kelders van Condom en Cazaubon zich ook bij deze samenwerking.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Plaimont
Druivensoort:Gros Manseng, Arrufiac
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

L'empreinte de Saint Mont blanc 2020

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp