Vragen? Bel: 035 888 95 95

Vicente GandiaUva Pirata - Garnacha Blanca 2022

Deze 'piratenwijn' wordt gemaakt door Vicente Gandia. Een wijnhuis vlakbij Valencia in Spanje. Het is niet bepaald een klein schattig wijnhuisje. Hier maken ze volume. Maar nooit met concessie tot de kwaliteit. 'Alleen lekkere wijn verkoopt vanzelf' is een slogan die de eigenaar veelvuldig verkondigt.

Waarom er een piraat op het etiket staat is wellicht te verklaren door het feit dat deze wijn verder geen herkomstbenaming heeft. Het is puur een witte wijn uit Spanje van de Garnacha Blanca. Een druif die we in Frankrijk veel zien in de Rhône.

De smaak is simpelweg uit te leggen als een perfecte middenweg tussen de wereld van Chardonnay en Sauvignon. Lekkere kruidige tonen maar niet té vol en milde frisheid die hem niet té zuur maakt. Deze Uva Pirata is echt lekker doordrinkbaar en multifunctioneel in te zetten op het gastronomische podium.

€ 8,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.3/5
Terug naar het overzicht |

Uva Pirata - Garnacha Blanca 2022

Vicente Gandía

Vicente Gandía is een wijnproducent die zijn oorsprong vindt in 1885 in Valencia. Momenteel staat de vierde generatie van de Gandía familie aan het roer van het bedrijf.

Het bedrijf handhaaft consistent de fundamentele principes waarop het is gebouwd: het bevorderen van maatschappelijk welzijn en voortdurende innovatie en verbetering, terwijl het de traditionele waarden in ere houdt. Lees meer 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Vicente Gandia
Druivensoort:Grenache Blanc
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Uva Pirata - Garnacha Blanca 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp